Tämän sivun tarkoitus on tarjota tietoa lemmikkilintujen paperiasioista. Lue myös: Paperiasiat haltuun: mitä asiakirjoja lemmikkilintu tarvitsee. Tämän sivun hakemisto on käytännöllinen erityisesti jos olet kiinnostunut ostamaan, myymään tai pesittämään lintuja!

Teksti: Laure Kurkela

Dynamic Article Selection aavikkoloistokaija

Linnulla voi olla useita erilaisia papereita, mutta kaikki niistä eivät ole kaupanteolle olennaisia. Kaikkein olennaisin paperiasia on linnun alkuperätodistus, jolla osoitetaan linnun olevan laillista alkuperää. Ilman sitä linnun ostaminen, myyminen, pesittäminen ja kaupallinen esilläpito on kiellettyä. Jos eläintä ei myydä, vaan se annetaan vastikkeetta, on tämä todistettava luovutusasiakirjalla.

Valitse oma lajisi alasvetovalikosta, niin saat lajia koskevaa tietoa! Vinkki: Tietokoneella hakemistoa käyttäessä voit alkaa kirjoittamaan lajin nimeä hakemisen helpottamiseksi.

HUOM! Tämä tietokanta koskee toistaiseksi vain Suomen sisäistä toimintaa. Lue ulkomaiden tuonnista ja viennistä EU:ssa ja EU:n ulkopuolella Suomen ympäristökeskuksen sivuilta.

Jos huomaat tietokannassa virheitä tai puutteita, ole matalalla kynnyksellä yhteydessä yhdistykseen: hallitus[at]kaijuli.fi!